Beste caravanverzekering bij Caravanpolis

Wat is de beste caravanverzekering van Nederland?

Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Er is namelijk geen enkele verzekeraar die voor alle type caravans de beste verzekering tegen de voordeligste premie heeft. Caravanpolis maakt iedere maand een vergelijking van de caravanverzekeringen van een groot aantal specialistische caravanverzekeraars. Wanneer u een offerte bij ons aanvraagt, zorgen wij er voor dat u de beste caravanverzekering krijgt voor de goedkoopste premie. 

In het kort de voordelen van Caravanpolis op een rijtje:

 1. Caravanpolis vergelijkt voor u de caravanverzekering van verschillende verzekeraars en zoekt de verzekering die het beste past bij uw wensen en verwachtingen
 2. Caravanpolis heeft met verschillende verzekeraars kortingsafspraken waardoor u vaak een lagere premie krijgt geoffreerd dan elders
 3. Caravanpolis helpt u bij het melden van uw schade en staan we u bij wanneer wij van mening zijn dat de verzekeraar niet op de juiste manier voldoet aan zijn verplichtingen
 4. Caravans zijn onze passie en Caravanpolis is specialist in caravanverzekeringen. Hier weten we alles van en wij zullen u niet lastig vallen met aanbiedingen voor het afsluiten van allerlei andere verzekeringen.
Offerte caravanverzekering aanvragen

Vrijheid

Elke caravan is anders en iedereen gaat weer op een andere manier met zijn caravan om. Of u nu jaarlijks de vrijheid zoekt door heel Europa door te trekken of juist heerlijk een seizoen plaats heeft ergens op een mooi plekje in Nederland, u zoekt een caravanverzekering die diezelfde vrijheid biedt en aansluit bij uw verzekeringsbehoefte.
Caravanpolis werkt daarom alleen met verzekeraars die maatwerk bieden. U heeft de vrijheid om zelf naar uw wensen en verwachtingen uw beste caravanverzekering samen te stellen. Geen verzekering met voor u onnodige dekkingen maar uitsluitend verzekeren wat voor u belangrijk is. U betaalt daardoor alleen voor de dekking die u kiest.
Caravanpolis vergelijkt voor u de caravanverzekeringen van:
 • a.s.r. verzekeringen
 • Europeesche Verzekeringen
 • Generali
 • Goudse Verzekeringen
 • Klaverblad Verzekeingen
 • London Verzekeringen
 • Reaal Verzekeringen
 • Unigarant Verzekeringen

Welke dekking kiest u?

Welke dekking past het beste bij uw caravan en bij uw wensen? Deze vraag kunnen we pas goed beantwoorden wanneer we eerst nog wat meer vragen stellen. Bijvoorbeeld:
 • Heeft u een nieuwe caravan of heeft u een caravan van 5 jaar oud? 
 • Bent u de eerste eigenaar of heeft u de caravan tweedehands gekocht?
 • Gebruikt u de caravan allen zelf of verhuurt u uw caravan ook?
 • Heeft uw caravan een hagelbestendig dak?
Allemaal vragen die ook in het offerte verzoek worden gesteld om een goed beeld te krijgen van welke verzekering het beste past bij uw wensen en verwachtingen.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

De basis van iedere caravanverzekering is een dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid of wel afgekort WA. Met de WA dekking krijgt u een vergoeding als u met uw caravan schade heeft veroorzaakt aan
anderen en aan hun spullen. De verzekeraar vergoed dan de kosten voor schade en de kosten die u moet maken als u zich moet verweren. De WA dekking op de caravanverzekering is een aanvulling op de aansprakelijkheidsverzekering welke u ook heeft voor uw auto. Zolang de caravan namelijk nog gekoppeld is aan de auto of nog niet veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen, vallen schades veroorzaakt met uw caravan onder de WA dekking van uw auto. 

Brand en Diefstal

Sommige verzekeraars bieden naast de WA dekking ook de mogelijkheid van een Beperkte Casco dekking. Onder deze Beperkte Casco dekking vallen risico's als brand en diefstal. 

Brand
U bent verzekerd voor plotselinge en onvoorziene beschadiging van uw caravan door blikseminslag, brand, ontploffing en zelfontbranding. Meestal wordt is dit ook verzekerd wanneer de brand het gevolg is van een eigen gebrek van de caravan.

Diefstal
Bij diefstal bent u verzekerd voor diefstal, verduistering en vermissing van uw caravan, joyriding met uw caravan en braakschade aan uw caravan.
Vaak vergoed de verzekeraar ook de schade aan de caravan die is ontstaan in de tijd dat uw caravan was gestolen.

Deze Beperkte Casco heeft als voordeel dat u minder premie betaald dan bij een All Risk dekking, maar risico's als aanrijding en overige beschadigingen zijn hierbij niet verzekerd.

All Risk

Meest complete dekking is de dekking waarop "alle risico's" zijn verzekerd. Deze dekking is beter bekend als de All Risk dekking. Een naam die een beetje misleidend is aangezien er ook bij deze dekking nog steeds risico's zijn uitgesloten zoals hagelschade en het risico van particulier verhuur.
Desondanks biedt de All Risk dekking u de meeste zekerheid en zijn onder andere de volgende risico's verzekerd
 • verkeerschade
 • brand
 • vandalisme
 • (in)braak
 • diefstal
 • storm
 • eigen gebrek

Waardegarantie

Wanneer u een nieuwe caravan verzekerd, heeft u vrijwel altijd het eerste jaar standaard een nieuwwaarde dekking. Dit wil zeggen dat wanneer uw caravan in het eerste jaar total loss verklaard wordt u de waarde van de caravan volledig vergoed krijgt. U kunt er bij het afsluiten van een caravanverzekering ook voor kiezen om uw caravan voor langere tijd tegen nieuwwaarde te verzekeren. Deze waardegarantie kan vaak voor de volgende periodes worden afgesloten:
 • 1 jaar waardegarantie
 • 3 jaar waardegarantie
 • 5 jaar waardegarantie
De laatste tijd bieden steeds meer verzekeraars ook de mogelijkheid om een waardegarantie af te sluiten voor een occasion. In dit geval wordt de nieuwwaarde niet als uitgangspunt genomen maar de aankoopwaarde.

Hagelschade

Hagelstormen komen de laatste jaren steeds vaker voor in steeds meer gebieden in Europa. Waar tot een jaar of vijf geleden vooral het Gardameer en de Ardeche bekend stonden om de hevige hagelstormen, zien we tegenwoordig ook zomers in Nederland fikse hagelbuien die veel schade kunnen veroorzaken aan uw caravan.
Doordat de hoeveelheid schade die geclaimd wordt bij verzekeraars tegen gevolge van hagel de laatste jaren flink is toegenomen, moet hagelschade veelal tegen een behoorlijke toeslagpremie worden bijverzekerd. Wanneer uw caravan een hagelbestendig dak heeft dan krijgt u een korting tot wel 70% op de premie van deze aanvullende dekking. Het maakt daarbij niet uit of uw caravan van de fabriek af is voorzien van een hagelbestendig dak of dat u dit later, bijvoorbeeld ten gevolge van een eerdere hagelschade, heeft laten monteren. 

Particulier verhuur

Het verhuren van een caravan, boot of camper wordt steeds populairder. Particulieren verhuren hun caravan aan andere particulieren om op die manier het hebben van een caravan en alle bijkomende kosten betaalbaar te maken. Verzekeraars zien dit verhuren echter als een verhoogd risico en lang niet alle verzekeraars zijn bereid om dit risico ook te verzekeren.
Via Caravanpolis kunt u de particuliere verhuur aan een privépersoon wel meeverzekeren. Het gaat dan om verhuur voor recreatief gebruik. Wanneer u voor deze dekking kiest, bent u op dat moment verzekerd voor dezelfde dekkingen die u gekozen hebt voor uw caravan. De dekking voor particuliere verhuur geldt niet als u uw caravan bedrijfsmatig verhuurt of als u deze gebruikt voor iets anders dan recreatie.

Eigen risico

Het eigen risico is het deel van de schade wat voor uw eigen rekening komt. Blijft de hoogte van de schade onder het bedrag van het eigen risico dan krijgt u geen schadevergoeding. Komt een eventuele schade boven het bedrag van het eigen risico, dan wordt dit bedrag van uw schadevergoeding afgetrokken.
Verzekeraars gaan op verschillende manieren om met het eigen risico. Bij sommige verzekeraars heeft u standaard geen eigen risico bij andere is er altijd sprake van een (over het algemeen) laag eigen risico. Daarnaast kunt u er vaak voor kiezen om vrijwillig een hoger eigen risico te nemen. Hierdoor wordt de premie lager, maar krijgt u bij schade ook een lagere schadevergoeding uitgekeerd. In uw offerte verzoek kunt u aangeven wat voor eigen risico uw voorkeur heeft.