Veel gestelde vragen

Frans Stokman Caravans & CampersOp deze pagina vindt u de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen. U kunt geen rechten ontlenen aan de antwoorden op deze vragen aangezien de algemene voorwaarden van de door u afgesloten verzekering altijd bepalend zijn. Raadpleeg derhalve ook altijd uw algemene voorwaarden.

Wilt u terug naar de speciale Frans Stokman Caravans & Campers pagina klik dan hier!

Onderstaand de veel gestelde vragen

 • Ik heb schade aan mijn caravan! Wat moet ik doen?
  Wanneer u uw caravan nog zelf achter uw auto kunt trekken, dan kunt u uw caravan naar Frans Stokman Caravans & Campers brengen om de schade op te laten nemen. Meldt daarnaast uw schade via onze website. Kijk hiervoor bij "Klantenservice".
  Is het niet meer mogelijk om de caravan zelf te vervoeren, neem dan contact op met de alarmcentrale van uw verzekeraar (zie hiervoor de algemene voorwaarden van uw verzekering) en verzoek de bergingsdienst uw caravan naar Frans Stokman Caravans & Campers in Heerhugowaard te brengen. Meldt daarnaast uw schade via onze website. Kijk hiervoor bij "Klantenservice".
 • Kunnen caravans van 20 jaar en ouder worden verzekerd?
  Ja, wanneer het verzekerd bedrag minimaal €1.000 bedraagt, kunnen caravans van 20 jaar en ouder verzekerd worden.
 • Wat is de opzegtermijn van mijn Caravanverzekering?
  1 jaar na de ingangsdatum is uw caravanverzekering maandelijks opzegbaar.
 • Moet ik mijn caravan ieder jaar laten keuren?
  Verzekeraars stellen geen keuring voor caravans verplicht. Wel wordt aangeraden om jaarlijks voor aanvang van de reis de caravan voor onderhoud naar de dealer te brengen.
 • Kan ik de premie in termijnen betalen?
  Ja, termijnbetaling is mogelijk via automatische incasso.
 • Is mijn caravan verzekerd als ik deze bij een boer stal?
  De caravan is dan ook verzekerd, mits de ruimte is afgesloten en het SCM-disselslot of de wielklem zijn aangebracht.
 • Van de boer mag ik de preventiemiddelen niet op de caravan plaatsen i.v.m. eventuele calamiteiten. Is mijn caravan dan niet meer verzekerd?
  Als de boer dit eist, mogen de preventievoorzieningen achterwege blijven en is de caravan gewoon verzekerd.
 • Kan ik mijn caravan met waardegarantie verzekeren?
  Ja, u kunt uw caravan veelal tegen waardegarantie verzekeren voor de duur van 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar. Bij sommige verzekeraars kunt u, na afloop van de waardegarantietermijn, weer een nieuwe termijn kiezen. Het verzekerd bedrag wordt dan lager, omdat uw caravan inmiddels in waarde is gedaald. Ook uw premie wordt lager.
 • Wat gebeurt er als ik in het buitenland onwel word en de reis niet verder kan voorzetten?
  Bel in dat geval meteen met SOS centrale van uw verzekeraar. Mogelijk wordt er een vervangende bestuurder ter beschikking gesteld.
 • Moet ik de waarde van preventiemateriaal bij de waarde van de caravan optellen voor de verzekering?
  Nee, dat is niet nodig. Preventiemateriaal, zoals sloten en blusdekens, zijn veelal gratis meeverzekerd.
 • Is mijn caravan verzekerd als ik deze uitleen?
  Uw caravan is te allen tijde verzekerd wanneer u hem uitleent. Particuliere verhuur is niet bij alle verzekeraars mee te verzekeren. Wanneer u uw caravan particulier gaat verhuren via Bed&Wheels dan verzekeren wij uw caravan bij Europeesche Verzekeringen. Zakelijke verhuur kunt u echter niet meeverzekeren.
 • Wat gebeurt er als mijn caravan in het buitenland uitvalt door een defect?
  Bij de meeste verzekeraars is hulpverlening en vervangend vervoer standaard verzekerd of kunt u er voor kiezen om dit bij te verzekeren. Wanneer deze dekking verzekerd is kunt u bellen met de alarmcentrale van uw verzekeraar. Zij verlenen in overleg met u hulp conform de polisvoorwaarden.
 • Is de verzekerde waarde van de caravan inclusief voortent?
  Dit is verschillend per verzekeraar. Bij de ene verzekeraar wordt dit bedrag opgenomen bij de verzekerde waarde van de caravan en bij de andere verzekeraar wordt dit apart vermeld op de polis. Op het offerte aanvraagformulier vragen wij u de waarde van de tent en luifel apart te specificeren. Op die manier kunnen we voor u altijd de beste verzekering voor uw situatie offreren.
 • Welke sloten zijn goedgekeurd voor mijn caravan?
  Op de site van www.scm.nl kunt u de lijst van goedgekeurde sloten bekijken.
 • Wat is een caravanmover?
  Een caravanmover is een apparaat waarmee u met een afstandsbediening de caravan zonder duwen of trekken naar zijn plaats kunt manoeuvreren.
 • Kan ik mijn caravanmover meeverzekeren?
  Ja, uw caravanmover kunt u meeverzekeren door deze als accessoire bij het verzekerd bedrag op te geven.